Cine sunt eu?
O călătorie de auto-descoperire alături de îndrumători de seamă
Unii dintre noi , crezând că astfel "câÈ™tigăm timp", alergăm după "trucuri": trucuri pentru gestionarea timpului, pentru organizarea spaÈ›iului, trucuri pentru a fi fericiÈ›i, etc. "Lipsa timpului" ne împinge la luarea acestor "reÈ›ete" de bune, le aplicăm în mod automat, fără a ne pune vreo întrebare ci doar gândindu-ne la rezultat, însă... roadele nu apar. Ne întrebăm apoi: oare de ce ?
​
În vremurile noastre, informaÈ›iile vin din toate părÈ›ile; chiar dacă citim mult È™i ne însuÈ™im cunoÈ™tinÈ›e, pare totuÈ™i că noi rămânem pe loc. De ce totuÈ™i schimbarea nu apare, de ce nu avansăm?! Iată-ne puÈ™i în fata acestui adevăr!
Acum, cum ar fi dacă am ieÈ™i un pic din sfera micului nostru univers È™i am arunca o privire din exterior, altfel spus, dacă am schimba un pic unghiul de vedere, perspectiva de a ne uita la "lumea noastră", È™i la noi înÈ™ine? Da da, să îndrăznim!
Marcel Proust spunea că "Adevărata călătorie a descoperirii înseamnă nu a căuta tărâmuri noi, ci a vedea cu ochi noi!"
​
Rețetele luate de-a gata și aplicate fără a fi trecute prin propria noastră prismă să fie oare calea reușitei?
​
Poate ajungem astfel să ne gândim È™i la rădăcina eventualelor noastre neîmpliniri/nemulÈ›umiri, È™i, să ne punem È™i întrebarea : cine sunt eu?!
Te invit să-È›i iei un pic de timp È™i să reflectezi la această întrebare extraordinară, chiar să notezi cele câteva gânduri care îÈ›i trec prin minte È™i apoi să citeÈ™ti mai departe ceea ce îÈ›i scriu mai jos.
Amintesc aici un citat celebru al lui A. Einstein :
"Nebunie este să faci acelaÈ™i lucru în mod repetat È™i să te aÈ™tepÈ›i la rezultate diferite!".
Cu alte cuvinte, dacă vrei să schimbi ceva în viaÈ›a ta È™i să faci ca lucrurile să meargă în sensul dorit, trebuie mai întâi să te schimbi tu, în gândire, acÈ›iuni. Rezultatele vor apărea!
​
Mă bucur că ai acordat timp acestui exerciÈ›iu È™i că ai ajuns până la acest rând! În cele ce urmează, te invit la acÈ›iune! ÎÈ›i prezint mai jos un proiect care te poate ajuta să schimbi ceva în universul tău, citind, reflectând È™i mai ales aplicând!
Cu drag,
Elena Iuliana Tarchila
Cu ce te îmbogățeÈ™te această călătorie cu noi
✔ Lucrând stima de sine îÈ›i va permite să observi È™i să îÈ›i accepÈ›i slăbiciunile È™i punctele forte, facilitându-È›i astfel relaÈ›iile interpersonale.
Căci o bună stimă de sine ne permite să fim perseverenÈ›i È™i să continuăm «drumul» fără a ne clătina la fiecare obstacol ce ne apare în cale.
​
✔ Vei afla cum să previi stresul prin schimbarea de obiceiuri; exerciÈ›iile de gestionare a stresului pe care È›i le propunem îÈ›i vor permite să calmezi starea emoÈ›ională È™i să continui drumul lin spre obiectiv.
​
✔ Vei înÈ›elege că prevenirea conflictelor are legătură cu inteligenÈ›a emoÈ›ională È™i cu cunoaÈ™terea cât mai bună a persoanelor cu care colaborăm; este important să consacrăm timpului necesar pentru a-i înÈ›elege pe ceilalÈ›i È™i modul lor de funcÈ›ionare.
Știai că felul în care abordezi È™i soluÈ›ionezi o situaÈ›ie de criză relevă dacă eÈ™ti un "căpitan de vapor de apă dulce" pe timp frumos sau "un căpitan de cursă lungă" pe toate sezoanele ?
​
✔ Vei avea la dispoziÈ›ie exerciÈ›ii È™i aplicaÈ›ii pentru a îÈ›i cizela calitățile de vorbitor în public, căci, un bun orator are o stimă de sine înaltă È™i È™tie să gestioneze stresul È™i emoÈ›iile.